Plantronics RIG 500E review: Hvordan spiller det?

Plantronics RIG 500E review

 Plantronics RIG 500E gamer headset

Plantronics har i de senere år satset hårdt på den professionelle eSport-scene, hvor flere af de helt store hold er blevet spottet med det monstrøse Plantronics GameCom Commander på hovedet, når de har kæmpet hårde slag foran millioner af seere på skærmen.

Det er derfor også med en vis forventning, at vi sætter tænderne i Plantronics RIG 500E, et gaming headset som endda har fået tilkendegivet sin støtte af den globale organisation for eSport ESL.

RIG 500E er først og fremmest et headset til PC, og det bryster sig af både at kunne levere en troværdig Dolby Surround Sound med USB, men du kan også tage USB’en fra og bruge headsettet til din konsol eller mobil med 3,5 mm jack.

I det hele taget kan du skifte alt ud, hvilket i vores optik lyder lovende. Så behøver man ikke købe et helt nyt, hvis hovedbøjlen knækker, fordi man i et svagt øjeblik ragequittede i Minecraft (ikke at vi selv gjorde det, vi er meget rolige mennesker).

Så er det bare at se, om det Plantronics gaming headset, vi har fået mellem hænderne, lever op til den hype, vi fuldt ud selvstændigt har været ansvarlige for at bygge op her i afdelingen!

Plantronics RIG 500EPlantronics RIG 500E kommer i en ganske pæn indpakning, der giver forhåbninger om, at de mener det alvorligt!


Hvad får du med i pakken?

Plantronics RIG 500E gaming headset:
- Hovedbøjle
- Selvjusterende pude til hovedbøjlen
- Lukkede ørekopper
- Åbne ørekopper
- Mikrofonarm
- USB Dolby adapter


Gode materialer og komfort

Vi må vi indrømme, at vi til at begynde med var en smule skeptiske, da vi pakkede headsettet ud af æsken. Alle dele er nemlig lavet af plastic og stof, og det tegner næsten altid skidt for kvaliteten i produktet.

Men vi tog alligevel fejl…

Der var nemlig en overraskende høj følelse af kvalitet og fleksibilitet i materialerne, og RIG 500E sad enormt godt på hovedet. Ørepuderne er af on-ear typen, så de sidder uden på ørerne, men vi havde ganske nemt ved at beholde høretelefonerne på, og de var behagelige hele vejen igennem.

Hovedbøjlen sad godt på hovedet, og den fleksible pude var en god og stabiliserende støtte, når man bevægede sig.

Det var også enormt rart, at headsettet kun vejer 200 gram. Det kan være belastende at have tungere headset på, da du godt kan få ondt og føle træthed efter en times tid, men vi var ganske friske, selv efter flere timer.

Om det også skyldes vores gevaldige misbrug af cola og slik, skal vi lade være usagt…

Plantronics gaming headset RIG 500EDet er muligt at skille headsettet fuldstændigt ad. Og så synes vi faktisk, at de blå farver i de åbne ørekopper er en temmeligt fed detalje...

Skift alt ud – ALT!

Vi kan dog med rimeligt stor sikkerhed fastslå, at Plantronics ikke lyver, når de påstår, at man kan skifte alt på headsettet. Alle dele sidder komplet uafhængigt af hinanden, og holdbarheden i leddene virker ganske solid. Det er selvom, at systemet er et ganske simpelt et, hvor du mekanisk klikker de forskellige komponenter på plads.

Det kræver desværre tilkøb at skifte f.eks. hovedbøjlen, men du har så fire andre end den medfølgende i sort at vælge imellem, hvis du har lyst. F.eks. en i lyserød, hvid og orange, hvis du er til haute couture mode…

Til gengæld får du to forskellige ørekopper med – åbne og lukkede. Det er ret unikt ved et gamer headset, at man kan vælge mellem to radikalt forskellige designs. Og du har desuden tre positioner at sætte dem i, så du kan indrette dit Plantronics headset efter dit hoved og ikke omvendt (hvilket så også er lidt svært).

De lukkede ørekopper isolerer dine ører fra omverdenen temmelig godt, så de lukker dig inde i din egen verden. Det giver en god fordybelse i spillet, når du ikke bliver forstyrret af kæresten.

Lukkede ørekopper kan dog være en ulempe, når du bruger dem i længere tid. De kan godt blive hede, eftersom du ikke kan komme af med varmen, så du bliver nødt til at holde pauser. Vi holdt et par timer, og så var vi lige nødt til at gå en tur under blæseren for at blive kølet af.

De åbne ørekopper er til gengæld ekstremt behagelige, da de, som navnet antyder, er åbne udad imod og tillader en gennemstrømning af frisk luft.

Du kan høre, hvis der sker ting omkring dig i den virkelige verden, hvilket både kan være en fordel og en ulempe – det kommer an på situationen. Men du kan også vælge at skrue godt op for spillyden for at lukke omverdenen ude. Der er ikke meget, som kan overdøve et digitalt maskingevær på 80 dB. Bare husk ikke at gøre det for længe. Vi vil ikke være skyld i nogen høreskader derude!

Plantronics RIG 500E gaming headsetLyden i RIG 500E er enormt god, og mikrofonen er fantastisk tydelig. Desværre virker Dolby-effekten ikke 100 %. Til gengæld er det et gaming headset med stil, det må vi indrømme.

Vinder på lyden og mikrofonen – men ikke helt på Surround

Lyden i høretelefonerne er for begge valg af ørekopper overraskende god og fyldig. Vi testede både headsettet til spil og musik, og i både rock, elektronisk og pop havde lyden en god resonans og detalje i mellemtonen. Bassen var dyb og fyldig, og der gav et glimrende lydbillede.

Nu skal man jo købe et gaming headset til mere computerspil og mindre til musik, og her er en solid bas altafgørende for en god spiloplevelse. Der er ikke meget over en eksplosion, der mest af alt lyder som et fesent heksehyl, når høretelefonerne glemmer alt under 500 Hz. Her vinder RIG 500E stort, både når du bruger jack og USB. Du får en god fylde i actionsekvenserne, og gengivelsen af stemmer er også ganske naturlig og overbevisende. To tommelfingre op herfra!

Vi er dog lidt kede af, at der ikke findes flere lydindstillinger end at kunne booste bassen eller sætte fokus på lidt mere diskant. For den lidt mere seriøse gamer er det ret vigtigt at kunne fintune alt, så man kan præstere.

F.eks. kan du kun slå Dolby til og fra, ligesom at tænde og slukke for game-mode. Det er fint tænkt, at man kan det, men vi kunne godt bruge nogle flere indstillinger for Surround Sound og den specifikke spillyd. Det er lidt enten-eller. Det er ikke helt nok…

Dolby Surround Sounden virker desværre ikke 100 % fantastisk i RIG 500E, og vi fandt hurtigt ud af, at vi blev sat ud af spillet, når modstanderen sneg sig op bag os, for det var svært at høre. Vi har jo ikke øjne i nakken!

Det er derudover ret ærgerligt, at man ikke har nogen måde til hurtigt at kontrollere lydstyrken. Plantronics kunne godt have sat noget lydkontrol på headsettet eller den lille kontrolstation til Dolby, som sidder på ledningen. Desværre kan den, som før nævnt, kun slå Dolby til og fra, så lidt mere funktionalitet kunne være rart.

Når vi nu er i gang med ledningen, så er den også lidt kort. Du har ikke den store bevægelighed, så du skal ikke hoppe for meget rundt i rummet. Du skal nok mere bruge Plantronics RIG 4VR, hvis du leder efter et VR headset, hvor du kan sjoske rundt og vælte ting ned i hele stuen.

Mikrofonen er til gengæld i en helt forrygende kvalitet, hvilket gør RIG 500E til en seriøs kandidat til et verdensklasse headset til gamere. Lyden går klart igennem, og støjreduktionen fungerer fortrinligt. Det kan være belastende at høre på tastaturklik hele dagen, så du gør dine holdkammerater en særdeles god tjeneste ved at bruge RIG 500E.

Du kan sætte mikrofonen på lydløs ved at slå mikrofonarmen op, hvilket er sindssygt intuitivt og nemt. Synd at Plantronics ikke har givet samme kontrol over de andre lydfunktioner.

Konklusion

Giver RIG 500E giver mening for dig? Det kommer helt an på, hvilke spil, du er til.

Hvis du spiller meget DOTA 2 og andre MOBA-spil, er til MMORPG, såsom World of Warcraft, eller spiller uendeligt meget RTS, såsom Starcraft, så tøver vi ikke med at sige KØB DET! NU!

Lyden i høretelefonerne er helt eminent og levende, og du kan virkeligt sidde og rocke med til spilmusikken og nyde lyden af endnu en falden modstander med ekstra boost i bassen.

Mikrofonen er derudover i topklasse, så hvis du spiller på hold med andre, har du allerede overtaget der, med mindre dine holdkammerater spilder dyrebare sekunder på at sidde og måbe over, at du lyder så godt.

Men hvis du er til at selvpine dig selv og dine reaktionsevner med en omgang antiterrorisme i CS GO eller andre FPS-spil, er det nok bedst for dig at søge andre steder hen.

Her er præcisionen i højttalerne alt, og vi blev rimeligt trætte af at blive stukket ned bagfra af krystere, der ikke turde at se os i øjnene som rigtige mænd! Det er nemlig ret svært at høre ting, der sker bag dig, og det er trods alt de ting, du ikke kan se, du har brug for at høre, når du render rundt med 12 terrorister i hælene.

Så konklusionen er:


+ på kontoen
Sidder godt på hovedet og vejer næsten ingenting
Du kan skifte alt – ALT!
Lyden er ganske enkelt imponerende
Mikrofonens kvalitet gør, at du kan tale pænt og ikke behøver at råbe profaniteter, som 90 % af alle andre ellers gør
Brug dem til MOBA, MMORPG eller RTS

- i bogen
Surround Sound fungerer ikke så godt
Manglende lydkontrol på headsettet – selvom der sidder en kontrolstation
Manglende mulighed for at justere lydsettings
Ledningen er lidt kort
Søg andre steder hen til FPS


God spillelyst til jer alle. Nu vil vi sætte os ned til et roligt spil syvkabale med Surround Sound.

Du kan købe Plantronics RIG 500E her


Vil du se flere gaming headset fra Plantronics? Se alle vores gamer headset her

Eller læs mere om Plantronics her© Zinuss.