Plantronics Savi 8200: Trådløs innovation til det moderne kontor

Plantronics Savi 8200 serien

Plantronics Savi 8220 DECT headset

Er du til trådløse headset med lang rækkevidde, når du arbejder, og vil du gerne have musik i ørerne, når du skal have tingene gjort? Så har vi to gode nyheder til dig. Ét: du er ikke den eneste, og to: der findes faktisk et headset, der kan gøre det.

For Plantronics er nu kommet med Savi 8200, afløseren for deres trådløse Savi 700 DECT headset, der længe været en fast del af enhver kontormedarbejders mest elskede udstyr.

For trådløse headset med DECT i stedet for Bluetooth har mange fordele til professionelt brug, og derfor er Savi ganske populær på mange arbejdspladser i det ganske land.

Læs også: Trådløst headset: Er Bluetooth altid det rigtige?

Og med Savi 8200 er der sket noget. Både for dig, der bare ønsker et trådløst headset til at tage telefonopkaldene, og for dig, der også gerne vil have musik og koncentration, mens du udfører dine opgaver. For Plantronics lukker nu hullet mellem DECT og den massivt bedre lyd du har kunnet finde i Bluetooth headset, indtil nu.

Så hvad er det, du kan se frem til, og hvad er nyt?

Savi 8200: Funktion og fornyelse

Savi 8200 fungerer som et almindeligt DECT-headset ved, at man kobler headsettet er til en base, der videre tilsluttes både computer, mobil eller bordtelefon. Man har derfor ét headset til alle enheder. Ganske effektivt!

Plantronics Savi 8200 headset til PC, mobil og fastnetPlantronics Savi 8200 har fingrene med i alt! Du kan slutte det til både computer, mobil og fastnet samtidig.

Headsettet leveres i to varianter. Et med én høretelefon, Savi 8210, og et med to høretelefoner, Savi 8220. Og så får du også to varianter, som passer specielt til Microsoft Skype for Business, Savi 8210-M og Savi 8220-M.

Og det nye Savi 8200 headset skiller sig ud på en række interessante funktioner og fornyelser, du nok vil finde ganske interessante.

Høretelefoner

Lad os lægge ud med en af de allerstærkeste esser, Savi 8200 har gemt i ærmet: Hi-fi!

Lyden i DECT headsettet har længe været en hæmsko for mange. Selve hovedtelefonerne har kun været beregnet til samtaler, og derfor har der ikke været den store fokus på musikkvaliteten. Det har færet forstærket af, at DECT ikke har været beregnet til at overføre de store datamængder, som musik kræver. Resultatet har været decideret elendig lydkvalitet i høretelefonerne.

Men teknologier udvikler sig, og derfor kan vi nu sætte os til rette med blød salsa eller hård hævi i ørerne. Savi 8200 har en frekvensrespons på 20Hz -20kHz. Det betyder oversat til dansk, at de gengiver al lyd fra den dybeste dybe bas og helt op til den lyse diskant, hvor den rammer grænsen for, hvad det menneskelige øre kan høre.

Resultatet er, at Savi 8200 afspiller musik ligeså godt som et sæt almindelige høretelefoner beregnet kun til musik.

Lydbølger Hi-Fi headsetSavi 8200 maler mange nuancer af lyd, lige fra bordeauxrød bas over marineblå mellemtoner til en diskant i delikat abrikosfarve.

Mikrofon

I en verden hvor mikrofonteknologien har udviklet sig til tæt på perfektion, er det svært at komme med nye ting, der virkelig sætter en ny standard.

Men Plantronics har været i tænkeboksen og givetvis forbi adskillige fokusgrupper for at finde ud af, hvor der stadig ligger muligheder, og nu skal du, der arbejder i call center eller en profession med følsomme oplysninger spidse ører.

For headsettet tilføjer en efterspurgt funktion i form af Close Conversation Limiter teknologien, der i enkelthed opfatter samtaler i lokalet, som ikke er din egen. Dernæst filtrerer den aktivt de samtaler fra, så de ikke kommer med i røret.

Støjende arbejdspladsHvis du har en støjende kollega eller to siddende lige op ad dig, ved du, hvor irriterende det kan være for både dig og din samtalepartner, at I ikke kan få et ord indført under opkaldet.

Det betyder, at kunden eller kollegaen i den anden ende ikke hører din sidemand længere, også selvom vedkommende kan være lidt for højrøstet med lidt for personlige oplysninger, når du sidder og skal lukke et salg.

I en mikrofonverden, hvor de nuværende udviklingsmuligheder er små, er det en enormt brugbar og innovativ funktion, der nok bruger lidt ekstra batteri, men også lugter af god forretning for brugeren.

Rækkevidde

DECT har altid været teknologisk overlegen med hensyn til rækkevidde. Plantronics har med Savi 8200 udvidet rækkevidden en smule, og de skryder med at have op til 180 m rækkevidde. I virkelighedens kontormiljø er det nok nærmere lidt over 50 m rækkevidde, hvilket dog stadig er fantastisk.

Headset med lang rækkeviddeDet er lige før, du kan tage Savi 8200 med ud på tur. Så længe dette sceneri ikke ligger mere end 180 meter fra kontorpladsen.

Produktivitet

Savi 8200 er verdens første DECT headset med aktiv støjreduktion, også kaldet ANC. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for mange, at man nu kan slukke for tastaturstøj, naboens brummende ventilator og baggrundsknævren i kontorets kroge. Forstyrrelser og støj hæmmer produktiviteten, og derfor søger flere og flere mod støjreducerende headset.

Vær opmærksom på, at aktiv støjreduktion fås kun i duo-headsettet med to høretelefoner.

Læs også: Støjreducerende hovedtelefoner og headset: En guide

En yderligere tilføjelse er en ringer i basen.

Plantronics har taget ved læring af, at mange ikke hører telefonen ringe, når de ikke sidder ved skrivebordet. Dette gælder især opkald via softphones, da det er fåtallet, der har sat højtalere til computeren.

Derfor giver basen nu et pip fra sig, når nogen er så ubehøvlede at ringe, mens man strækker benene. Så kan man stadig nå at besvare telefonen. Man kan naturligvis besvare opkaldet direkte på headsettet, så folk ikke engang behøver at vente på, at man når tilbage på plads.

Batteri

Det er ikke altid, at batterilevetiden spiller den helt store rolle. Headsettet står for det meste i basen, hvor det bliver holdt konstant opladet.

Men Plantronics går op i kvalitet, så headsettet har alligevel fået en batterilevetid på op til 13 timers tale. Man kan jo glemme at sætte basen til kontakten.

Trådløst headset uden ledningEller bruge 14 timer på at lede efter strømkablet. Det er trods alt godt, at headsettet selv er uden ledning. Kilde: GS+, Flickr

Og de har i al stilhed udviklet en funktion, der får headsettet til at gå ned i strømforbrug, når man er ved sit skrivebord. Det er ret beset genialt. Der er jo ingen grund til at brænde strøm af for at bevare en lang rækkevidde, når man sidder på sin kontorstol under en meter væk fra basen.

Konklusion: Plantronics Savi 8200 vs. Savi 700

Plantronics Savi 8200 er på alle fronter en opgradering af forgængeren Savi 700. Med et væld af nye relevante funktioner og forbedringer gør headsettet til en absolut favorit hos os, allerede fra start.

For det første er der nu både hi-fi og aktiv støjreduktion i høretelefonerne. Det betyder, at man nu kan høre musik med dem, mens man arbejder med andet end telefonsamtaler. Og man kan skrue ned for kontorstøjen, der kan gå ud over koncentrationsevnen, især hvis man sidder på et åbent kontor.

Derudover har sikkerheden og privatsfæren fået sig et løft med en ny teknologi kaldet Close Conversation Limiter. Den sørger for, at mikrofonen aktivt frafiltrerer alle andre samtaler i nærheden, så personen i den anden ende af røret kun hører det, der vedrører ham eller hende. Det betyder naturligvis også, at telefonsamtalen bliver mindre forstyrret, så alle er gladere, når røret endelig bliver lagt på.

Gammel telefonboksI gamle dage skulle man finde sig i lidt af hvert, hvis man ville tale uforstyrret. For de unge, der ikke ved, hvad dette er: En helt almindelig telefonboks i en helt almindelig forfatning.

Batteri og rækkevidde er stadig uovertrufne med over 50 meters bevægefrihed i et normalt kontormiljø og en batterilevetid, der rækker noget længere end en arbejdsdag.

Og til slut kan du naturligvis slutte headsettet til både computer, mobil og bordtelefon, og det tilmed på samme tid.

Plantronics Savi 8200 er derfor et rigtigt godt bud på det perfekte trådløse kontorheadset anno 2019.


Læs mere om Plantronics Savi 8210 her

Læs mere om Plantronics Savi 8220 her

Læs mere om Plantronics Savi 8210-M her

Læs mere om Plantronics Savi 8220-M her© Zinuss.