Diktafon

Det er vigtigt at vælge den rigtige diktafon eller fodkontrol, når du skal diktere eller transskribere professionelt. Derfor fører vi kun de bedste Olympus og Philips diktafoner, der sikrer dig en effektiv diktering i højeste kvalitet.

Desværre kan det være svært at finde rundt i, hvilken model, du skal bruge uden en smule assistance. Vi hjælper dig på vej med denne diktafon guide.


 

Håndholdt diktafon

Håndholdt diktafon med softwareHåndholdt diktafon uden software

USB-diktafon

USB-diktafon med softwareUSB-diktafon uden software

Transskribering

TransskriptionTransskribering

Startersæt

Diktafon med transskribering startersæt

 


Hvad skal jeg vælge?

Vælg en håndholdt diktafon, hvis du ønsker at være mobil, når du dikterer. Du vil f.eks. gerne kunne tage diktafonen med dig, når du arbejder væk fra kontoret, eller du vil gerne have den på dig overalt, da gode ideer og løsninger kan opstå i alle situationer.

USB-diktafoner er perfekte til dig, der arbejder stationært foran en computer. De virker direkte med din software og gemmer dine diktater på computeren i realtid. De er særligt anvendelige for folk i sundhedssektoren.

Du kan finde alle fodkontroller under transskribering.

Vil du i gang med både at diktere og transskribere, har vi samlet pakker med alt, hvad du skal bruge, under startersæt.

Tryk på billedet med CD for at få din enhed med software. Tryk på billedet uden CD for at få din enhed uden software.


 

 

 

 


Hvad er en diktafon?

En diktafon er mikrofon, der lagrer dine indspilninger, mens du optager. De fleste diktafoner har en indbygget hukommelse, men nogle gemmer dine diktater direkte på computeren. Mikrofonen er ofte specialdesignet til det enkelte formål at fange din stemme på bedst mulig måde, så du altid fremstår tydelig og klar på optagelsen.

De fleste modeller giver dig muligheden for at overføre dine lydfiler til din PC, så du kan aflytte dem der og gemme dem for eftertiden. Der sidder også en indbygget højttaler i diktafonerne, så du kan gennemlytte i næsten realtid.

 

Hvorfor en professionel diktafon?

En professionel digital diktafon er til dig, der vil noget mere end bare at optage til dit eget behov. Du har brug for at dele dine diktater med andre, redigere i dem eller få dem transskriberet til tekst, så du kan dokumentere bedre og mere effektivt.

Du kan optage i forskellige formater, og de fleste billige diktafoner optager i MP3 eller WAV-format. En professionel dikteremaskine optager i det mere anvendelige DSS-format, som giver dig større muligheder for at redigere i dine diktater, såsom at indsætte ekstra tale midt i lydsporet eller slette dele. Du kan desuden indsætte indeksmarkeringer, så du hurtigt kan finde rundt.

En professionel diktermaskine har desuden et forbedret design, der gør det muligt for dig hurtigt at optage, sætte på pause, spole frem og tilbage og indsætte og slette uden at skulle kigge på dit display. Den slags betjening er noget sværere i almindelige voice recorder diktafoner, der er mere målrettet imod simplere optagelser og derfor har en mere begrænset brugerflade.

Læs mere om forskellen på almindelige og professionelle diktafoner her

 

Hvad er en USB-diktafon?

De fleste almindelige diktafoner er håndholdte og med indbygget batteri og hukommelse, så du kan optage dine diktater overalt. Det er ganske enkelt det smarteste for de fleste brugere.

Men i visse tilfælde er det smartere og mere effektivt at indtale direkte på PC, når du skal dokumentere arbejdet hurtigt på computeren. For dig vil en USB-diktafoner være det bedste valg.

Det er en udvidet USB-mikrofon med indbygget styring af både optagelser og afspilning af diktater. Du gemmer dine indtalinger direkte på PC’en og kan derfor arbejde direkte med redigering og afsendelse af diktatet i et professionelt stykke software, mens du indtaler. Derfor slipper du for processen med at skulle overføre diktatet fra diktafon til computer.

Der findes især to serier af USB-diktafoner, som er klart bedre end gennemsnittet, og som vi går i dybden med: Læs om Philips SpeechMike her og Olympus RecMic her.

 

Hvorfor bruge fodpedal til transskription?

En af de største pestilenser, når du skal afskrive en lydfil, er, at du konstant skal skifte mellem at afspille filen, pause den og så skrive i et tekstprogram. Det er møjsommeligt og tager lang tid, og det forhindrer et stabilt arbejdsflow, så du aldrig rigtigt føler dig hjemme. Derfor føles det ofte kedeligt, uoverkommeligt og ineffektivt.

Det har producenterne for længst også fundet ud af, og den simple, men geniale løsning er, at du bruger fødderne til at styre afspilningen, mens du bruger hænderne til at skrive. Du anvender ganske enkelt en fodpedal til at styre diktaterne med knapper, der beder computeren om at afspille, pause og spol tilbage.

Dette foregår i baggrunden på computeren, så du heller ikke behøver at lukke tekstprogrammet ned, når du skal styre afspilleren. Du kan med andre ord arbejde meget mere koncentreret og organisk under transskribering.

 

Hvorfor speciel software til diktering?

Hvis du dikterer til andet end eget brug, har du brug for et program til at håndtere, lagre og distribuere alle dine optagelser. Der går nemlig ikke længe, før der opstår kaos uden software, hvis du dikterer flere gange ugentligt, og det bliver kun værre, hvis du gør det dagligt.

Du kan bl.a. gennemgå alle dine lydfiler, vedhæfte filer, redigere i dem, prioritere særligt vigtige diktater og endda kryptere følsomme informationer. Vigtigst af alt er muligheden for at videresende diktaterne til transskription og arkivering hos en sekretær, så du er sikker på, at du får et transskriberet dokument tilbage. Det er et must for dig, der arbejder med professionel diktering!

Software til transskription fungerer på samme måde, at du automatisk modtager filer og sender det afskrevne dokument tilbage, når du er færdig. Derudover styrer den professionelle software til transskribering afspilningen af diktatet, så du kan bruge fodkontrol i stedet for at gøre det manuelt.

 

Hvordan kommer jeg bedst i gang med diktering?

Hvis du ikke har udstyr til diktering i forvejen, men gerne vil i gang, foreslår vi, at du kigger på startersæt, som har alle enheder og software, som du har brug for til både diktering og afskrivning. Det betyder, at du både får en diktafon, en fodpedal til transskribering og specielle høretelefoner, der er specielt designet til sekretærer. Derudover får du også al tilbehør, software og strømforsyninger, som du behøver for at få din diktering til at være effektiv fra allerførste dag.

Ved at bruge et startersæt har du sikkerheden for, at dine enheder taler sammen og fungerer fra første færd. Enhederne er kompatible, og installationen er derfor ganske nem, så du hurtigt er i gang. Desuden er det billigere end at købe tingene separat, så du også sparer penge.

 

Skal jeg vælge digital eller bånddiktafon?

I mange år, inden computerteknologien slog igennem, har man brugt analoge bånddiktafoner til sin dokumentation. Man optog diktatet på et bånd, som sekretæren afskrev, og man kunne derefter overspille med et nyt diktat.

Man kan stadig købe en diktafon til bånd, som fungerer på samme måde, som den har gjort i over 30 år. Udvalget bliver desværre mindre og mindre, og teknologien har for længst overhalet mulighederne inden for analoge diktafoner.

Vi vil derfor altid foreslå, at du vælger digital diktering. Mulighederne er flere, sikkerheden er højere, og det er ganske enkelt at bruge, når det først er sat ordentligt op.

Hvis du i forvejen bruger bånddiktering, men overvejer at skifte til en digital løsning, kontakt os på service@zinuss.dk. Hvis du ønsker at fortsætte med en analog diktafon har vi alle analoge Philips diktafoner og sekretærmaskiner.Du kan desuden blive meget klogere på diktafoner med vores blog her

© Zinuss.