Plantronics ANC headsets - Rocket science til fornuftig pris

Plantronics ANC headset: Rocket science til fornuftig pris

Siden hunden Laika i 1957 som den første logrende ven blev sendt ud til sin uvisse skæbne i en rumkapsel, har vi været besat af at sprede vores kulbaserede liv ud over hele solsystemet. Næste destination er Mars, og menneskeheden knokler hårdt på at indtage den golde røde ørkenplanet med en gennemsnitstemperatur på -60°C og et iltindhold på hele 0,14 % i atmosfæren. Nogle ville argumentere for, at det stadig er bedre levevilkår end den danske vinter, og vi erklærer os forsigtigt enige.

Men erobringen af galaksen går stærkt, og headsetproducenten Plantronics har været med hele vejen fra start!

Nuvel, der sad ikke et Plantronics headset på hunden Laika, selvom folk i kontrolrummet i Kazakhstan nok havde lyst til at spørge, ”hvem er en god dreng?” Men i begyndelsen af 60’erne blev Plantronics kontaktet af NASA for at levere headsets, når den amerikanske Ground Control skulle have fat i Major Tom. Det tætte samarbejde har resulteret i, at Plantronics enheder er blev bygget ind i de rumdragter, som astronauter har haft på fra Mercury og Apollo-programmerne, og frem til i dag. Og selvfølgelig var det et Plantronics-headset, som fangede Neil Armstrongs legendariske kommentar, efter han tog sine første skridt på månen.

Neil Armstrong og Plantronics Neil Armstrong og Plantronics lander på månen den 21. juli 1969. ”That’s one small step for man, one giant leap for mankind.”

Vi indrømmer, at headset måske ikke i sig selv er rocket science, men de har været med, siden det hele begyndte, og meget af teknologien er taget med fra månelandskabet til kontorlandskabet. Så du kan faktisk nyde godt af NASA’s holdbare materialer og avancerede teknologi, når chefen ringer.

Det nyeste skud i raketten er aktiv støjreduktion, også kaldet ANC. Teknologien fungerer som et kraftskjold, der skærmer dine ører for al snak og forstyrrelser omkring dig. Ligesom astronauterne hader at blive forstyrret af uendelige laserkampe i rummet, får vi også lyst til at rive os i håret over den konstante summen i det store åbne kontor hernede på Jorden.

Hvordan virker støjreduktion?

Støjreduktion er virker på to måder: aktivt eller passivt.

Passiv støjreduktion sker ved hjælp af lydisolerende materialer, der skærmer dine ører af som et høreværn. Hvis vi snakker om headsets, kan det for eksempel dreje sig om store ørekopper af lydisolerende materiale. Passiv støjreduktion kan ret effektivt udelukke pludselige og høje lyd fra det ydre rum omkring dig, men det har det svært ved at håndtere dyb, konstant, intergalaktisk støj.

Det er her, ANC, den aktive støjreduktion, begynder at blære sig med sin magi. Indbyggede mikrofoner i ørekopperne registrerer en forstyrrende lyd og sender den til en såkaldt signalprocessor. Den skaber en omvendt lydbølge og afspiller den i headsettet. Summen af de to modsatte lydbølger bliver en slukket bølge, der resulterer i hårdt tiltrængt stilhed.

Læs meget mere om aktiv og passiv støjreduktion her.

Stilhed i rummet, tak! ”In space no one can hear you scream” ...og med ANC slipper du for at høre alle andres skrig også. Fra filmen Alien (1979).

Plantronics ANC headset

Vi kommer mere og mere til at se indbygget lyddæmpning i form af aktiv støjreduktion i mange headsets fremover. Plantronics er helt med fremme, når det kommer til at implementere teknologien i professionelle headset til kontoret. Det gælder også udviklingen inden for trådløse teknologier. Nye muligheder for at både smide ledningen og at lukke af for støjen går rygende stærkt, så det er oplagt, at vi ser begge ting i øjeblikket inden for både høretelefoner og headset.

Plantronics har på det seneste leveret en ny række af headsets, der med stabil Bluetooth forbindelse giver dig en vis frihed fra kablernes tyranni og samtidig har inkorporeret en ægte lyddræber i høretelefonerne. Faktisk har de taget et så stort spring for menneskeheden, at de har skabt muligheden for at bruge headsettene til musik også, så du nu mere eller mindre har kommunikationsudstyret til hele dit arbejdsliv samlet i ét.

Så hvis du vil opleve rigtig god lyd, samtidig med at næsten al baggrundsstøj forsvinder, uden at du behøver spendere astronomiske beløb, så har vi en anbefaling: Tag astronautdragten på og prøv et komfortabelt og effektivt ANC headset fra Plantronics.

Vi mennesker elsker valgfrihed, og derfor har Plantronics taget det næste lille skridt og lagt de nye teknologier ind i tre vidt forskellige headset: in-ear, on-ear eller over-ear. Ingen skal udelukkes fra teknologiens vidunderlige verden. Vi introducerer dem for dig:


Plantronics Voyager 6200 UC

Den største stjerne inden for fleksibilitet på kontoret er Plantronics Voyager 6200 UC. Det her er et af verdens første trådløse in-ear headsets, der kan prale af fantastisk lyd og virkelig effektiv ANC. Fire mikrofoner gør, at man kan høre dig perfekt i den anden ende af røret, og alle lyde omkring dig filtreres effektivt fra. Det sidder diskret på en nakkebøjle som du hænger rundt om halsen.

Læs også: In-ear, on-ear, over-ear headset – Hvad passer dig bedst?

Hvis du lige hurtigt vil tale med en kollega, kan du enten tænde for den smarte OpenMic, som lukker al lyd ind gennem høretelefonerne, eller du kan bare fjerne et ørestykke og lade det hænge løst. På den måde forsvinder høretelefonerne ikke, og du ved altid, hvor du har dem. Indgående opkald giver en lille vibration i nakken, så du går ikke glip af opkald, selvom du sidder og snakker med dine kolleger omkring dig.

Så det er helt sikkert headsettet til dig, der ønsker fuld fleksibilitet, og som også kræver et diskret og komfortabelt format. Og det virker til både pc og mobil – OG du kan være sluttet til begge samtidig.

Læs også vores tidligere indlæg om Plantronics Voyager 6200 UC her.

Eller læs produktsiden om Plantronics Voyager 6200 UC her.

Plantronics Voyager 6200 UC Med komfortable Plantronics Voyager 6200 UC ved du altid, hvor du har dit headset, uanset om du fokuserer på samtaler eller multimedia, tager en øreprop ud og følger med i dine omgivelser, eller du snakker med dine kollegaer med begge propper hængende om halsen


Plantronics Voyager Focus UC

Plantronics Voyager Focus er det mest behagelige on-ear ANC headset, vi har pøvet. Det sidder helt blødt og stabilt på hovedet uden at trykke for tæt på ørerne. Det er lidt mindre og mere diskret end et over-ear headset, hvilket giver en lidt mindre passiv støjreduktion. Det er derfor perfekt til dig, der har brug for at koncentrere dig om computeren, men uden at lukke dig selv alt for meget inde. Du kan vælge at tænde og slukke for ANC, og selv dette headset har OpenMic-funktionalitet.

Musikken lyder overraskende godt, når man tænker på, at det er et headset, der primært er rettet mod kontorbrug. Du får en Bluetooth dongle til din pc, hvor radiussen er rigeligt lang til, at de fleste kan nå ud til kaffemaskinen, og du kan samtidig være sluttet til mobilen.

Et usædvanlig fleksibelt headset med andre ord, hvis du ønsker af holde dine øregange fri for fremmedelementer. Og det er også bekvemt, at det leveres med en lille rejsetaske.

Læs mere om og køb Plantronics Voyager Focus UC her.

Plantronics Voyager Focus UCPlantronics Voyager Focus UC sidder bekvemt på dine ører og giver dig lyd i topklasse, samtidig med at du nemt kan skifte mellem fokus og overblik.


Plantronics Voyager 8200 UC

Plantronics Voyager 8200 UC er et over-ear headset, som passer perfekt til dig, der har brug for at sidde ved computeren og fokusere en hel dag og ikke gider støjen omkring dig. En effektiv passiv støjreduktion lukker af gennem de store bløde ørepuder, og den aktive støjreduktion fjerner de sidste rester og hjælper dig med at koncentrere dig om dine koncentrationskrævende arbejdsopgaver.

Du kan være i din egen boble og nyde din yndlingsmusik uden at skulle skrue op for lyden, hvilket er ganske vigtigt, hvis du også har lyst til at leve uden hyletone, og høreapparat, når du er gammel.

Og selvfølgelig er du tilsluttet både din pc og mobiltelefon på samme tid, så du er sikker på, at du ikke går glip af vigtige opkald. Mikrofonerne er indbygget i ørekopperne, så du er fri for både mikrofonarme, ledninger og støj.

Hvis din chef pludselig kommer ind på kontoret for at spørge om noget, kan du med et enkelt tryk aktivere OpenMic som skruer ned for musikken og gør at mikrofonerne fanger lyden udenfor. Du er tilgængelig, men ikke for tilgængelig. Det er også en form for signal, som selv chefer kan forstå!

Læs mere om og køb Plantronics Voyager 8200 UC her.

Plantronics Voyager 8200 UCPlantronics Voyager 8200 er et blødt over-ear headset, der tager dig til dit eget univers, men med et enkelt tryk lader dig følge med i det, der sker rundt omkring dig. Ingen ledning, ingen synlige mikrofoner. Kun dig og fantastisk lyd.  


Med én af disse tre modeller i, på eller ud over øret er du godt på vej til at skabe dit eget verdensrum på kontoret. Du kan lukke af, når du vil, og du kan tage dine telefonsamtaler i perfekt kvalitet. Måske er det ikke helt rocket science, men det er da tæt på!

Vil du vide mere om Plantronics? Vi giver dig en lille overblik her© Zinuss.