Kuando Busylight: Lyset der slukker for støjen

Kuando Busylight

Det kan godt være, din arbejdsuge er på 37 timer. Men dig der sidder i et storrumskontor med støj kan godt lægge et par timer til. Arbejdsdagen går ofte med forstyrrelser og afbrydelser fra kolleger, og det kunne være godt, hvis du kunne gøre noget ved det.

Det danske firma Plenom A/S har lavet en løsning, du nemt kan sætte op og som virker fra første minut. Svaret hedder Kuando Busylight – et lille lysende fyrtårn, som du kan sætte op på din computerskærm, og som opdaterer din tilstedeværelse af sig selv, uden du skal røre en finger.

Du viser med andre ord helt automatisk dine kolleger, om du vil forstyrres, taler i telefon, er til stede (her snakker vi fysisk – ikke mentalt), eller er optaget med koncentrationskrævende arbejde.

Hvis du ikke har hørt om Busylight endnu, skal du vide, at den allerede har modtaget stor ros i nogle af verdens største medier!

Kuando Busylight

Støj på storrumskontoret

De fleste af os kender det.

Din sidemand sidder og ævler og bævler. Det ene øjeblik afbryder han dig midt i en vigtigt kundesamtale. Det næste går din koncentration fløjten midt i den komplicerede kalkulation.

Du elsker dit arbejde, men støj, stress, dårlig akustik og konstante afbrydelser forstyrrer din dag. Det åbne kontorlandskab betød ikke kun det lovede samarbejde, videndeling og innovation? Det betyder i lige høj massiv tidsspilde, og bivirkningen kan være stor for din arbejdsplads.

For hvad er konsekvenserne? Tabte formuer i mistet tid og arbejde, flere sygedage og dårligere arbejdsmiljø. Problemet har gjort mange arbejdspladser kreative: Nogle steder tager kollegerne tøjklemmer på kraven, når de ikke vil forstyrres. Andre bruger kaffekrus, gummiænder eller farvede trekanter. Men det løser ikke de medfølgende hovedpiner i storrumskontoret ordentligt.

Kan du høre telefonen?

For at komme dette problem til livs har Plenom udviklet Kuando Busylight – en nem, praktisk og billig løsning.

Det er en lille lysende pind, du sætter på din computerskærm for at fortælle dine kolleger visuelt, hvornår når du taler i telefon, ikke vil forstyrres, er væk men i nærheden og så fremdeles. Din status opdateres helt automatisk, da den er koblet sammen med din Microsoft Skype4Business eller Cisco Jabber telefon på computeren.

Kuando Busylight status

Busylight har især vundet frem på arbejdspladser, hvor medarbejderne anvender headsets til deres telefonsamtaler. Konceptet tager nemlig højde for, at du skal kunne høre, når telefonen ringer – også hvis du bruger headset og har lagt det fra dig. Kuando Busylight har en indbygget ringer, så du både kan se og høre, at der bud efter dig.

Busylight er designet i to forskellige varianter til PC: Busylight Alpha til de mindre kontorrum og Busylight Omega til de omfangsrige åbne storrumskontorer.

Læs mere om Kuando Busylight Alpha her

Læs mere om Kuando Busylight Omega her

Busylight til fastnettelefon

Hvis du bruger fastnettelefon, er der også hjælp at hente. Plenom har lavet to forskellige løsninger på støj og forstyrrelser, som virker til dig, der både bruger fastnettelefon og softphone på PC og til dig, der kun bruger fastnet.

KuandoBOX linker telefonen med din PC, så du nu automatisk ændrer din onlinestatus til optaget, når du taler over fastnet. Det har er en stor hjælp til de mange virksomheder, der benytter sig af flere telefonløsninger.

Hvis du kun bruger fastnet, kan du med fordel bruge Busylight Combi, som lyser op i rummet, når du taler i telefon. Det er især en god løsning for dig, der bruger headset, da det ikke altid er tydeligt for kollegerne, hvornår du er optaget eller ej.

Læs mere om KuandoBOX her

Læs mere om Busylight Combi her

Arbejdsglæde OG produktivitet

Men er høj produktivitet og effektivitet i åbne kontormiljøer lig med et dårligt arbejdsmiljø? Vi har talt med Christian Juel Jensen, stifter og direktør hos Plenom. Han er manden, der har skabt hele Kuando Busylight konceptet.

”Jeg kender ikke én eneste arbejdsplads, hvor medarbejderne ikke ønsker at være produktive. Effektive arbejdsprocesser skaber medarbejdertilfredshed, og det gavner arbejdspladsen. Til gengæld udfordres arbejdsmiljøet og produktiviteten af unødvendige og uproduktive afbrydelser som følge af kulturen på kontoret eller indretningen af den”, fastslår han.


Har du lyst til at vide mere om Plenom? Læs mere her

Click here for English version© Zinuss.