Jabra PRO 9400 – ligheder, forskelle og fede funktioner

Jabra PRO 9400 Guide

Jabra PRO 9400 serien


Opdatering: Jabra er kommet med en opdateret version af PRO 9400, kaldet Jabra Engage. Læs om den her


Har du overvejet at opgradere kontorets headset med en Jabra PRO 9400, men klør dig i nakken over, at der skal være så pokkers mange modeller? Det kan være svært at vælge – vi forstår dig godt!

Derfor forsøger vi at give dig et hurtigt overblik over modellerne, så du kender Jabra PRO 9450, 9460 og 9470, som var de dine egne børn, inden du kaster dig ud i investeringen.

Du får først overblikket over, hvad alle modellerne i 9400 headset serien er gode til, og dernæst får du alle de saftige detaljer om forskellene.

Hvad kan PRO 9400-serien?


Trådløs forbindelse så langt øjet rækker – på op til 150 meter
Findes i mono til ét øre og i duo til to ører
Støjdæmpende mikrofon der gør din stemme ren og klar i røret
Touchpad på headsettet til at styre lydstyrken og slå mikrofonen fra
Op til 10 timers taletid og hurtig genopladning af batteriet


Jabra PRO 9400 har en lang trådløs rækkevidde på op til 150 meter. Det er det primære og absolut bedste ved dette headset! Det skyldes den indbyggede DECT-teknologi, der er meget mere sikker og stabil end Bluetooth.

Læs også: Trådløst headset: Er Bluetooth virkelig det rigtige?

Du kan selv bestemme, om du vil have dit headset som mono med én højtaler eller som duo med to. Er der meget støj i dit kontormiljø kan et duo headset med højtalere på begge øre give dig en bedre oplevelse. Sidder du som en enkelt mand på pinden, kan du sagtens nøjes med et mono headset med en højtaler på det ene øre. Om det er højre eller venstre, bestemmer du selv. Headsettet virker begge veje.

Til den professionelle telefonsamtale har mikrofonen også fået indbygget en særdeles velsmurt støjdæmpning, sørger for at fjerne hakkelyde fra dit keyboard og småsnakken fra kollegerne, så personen i den anden ende af røret kun bliver udsat for det, du siger.

For at få en endnu mere optimal lyd under samtalen kan du skrue op og ned for lydstyrken, samt at slå mikrofonen fra via touchpaddet, der sidder på siden af dit headset.

Det indbyggede batteri sikrer dig op til 10 timers taletid, og hvis du er ved at løbe tør, kan du på 20 minutter oplade batteriet med 80 %. Så kan du sætte headsettet til opladning i frokostpausen, er du således rimeligt sikker på at have batteri til hele dagen, uanset hvornår du går hjem.

Mikrofon – standard eller flex?

Jabra PRO 9400 mono og flex mikrofon

Tilgiv os, at vi bliver lidt tekniske nu…

Men det kan gøre en stor forskel for dine samtaler at have den rigtige mikrofon. Det ved vi af erfaring. PRO 9400-serien har to forskellige mikrofoner – en kort standard-mikrofon og en lang flex-mikrofon. Det afhænger helt af dit kontormiljø, hvilken du skal vælge.

Standard-mikrofonen har en kort mikrofonarm og sidder derfor lidt mere komfortabelt end flex-mikrofonen. Flex-udgaven har til gengæld en bedre støjdæmpning.

Sidder du i et åbent kontormiljø, er der noget mere støj fra kolleger, keyboards og kaffemaskiner. (Du kan med fordel læse vores artikel om støj på kontoret her). Derfor er det en god ide at gå efter flex-udgaven i et åbent kontormiljø.

Hvis du sidder på et roligt kontor og kun bliver forstyrret af fuglesang og rislende vand – så kan du sagtens nøjes med standard-mikrofonen.

Med det ude af verden, lad os få kigget på Jabra PRO 9450, Pro 9460 og PRO 9470!

Jabra PRO 9450

Jabra PRO 9450 - den simple model


Virker til: PC/Mac – Fastnettelefon

Du får: Headset – Base med trykknapper


Jabra PRO 9450 er til dig, som ønsker et headset, der er lige til at gå til. Headsettet er plug’n’play både med bordtelefon og softphone på PC/Mac. Det betyder ganske simpelt, at du som udgangspunkt ikke behøver at konfigurere noget – det virker fra selv samme øjeblik, du sætter stikket i.

Basen har tre knapper, der giver dig mulighed for at besvare opkald fra bordtelefon* og PC, samt at slå mikrofonen fra under samtaler. Du kan det samme på headsettet hvis du er væk fra din plads, og telefonen ringer.

Vælger du Jabra PRO 9450 i mono-udgaven, kan du vælge mellem standard og flex-mikrofonen. Duo-udgaven kommer med flex-mikrofon.

Køb Jabra PRO 9450 mono her (standard-mikrofon)

Køb Jabra PRO 9450 Flex mono her (flex-mikrofon)

Køb Jabra PRO 9450 duo her (flex-mikrofon)

Jabra PRO 9460

Jabra PRO 9460 – den udvidede løsning med touchscreen


Virker til: PC/Mac – Fastnettelefon

Du får: Headset – Base med touchscreen


Jabra PRO 9460 giver dig mange flere muligheder for at tilpasse headsettet med en brugervenlig touchskærm på basen i stedet for tre trykknapper. Det giver dig mulighed for at lave et væld af indstillinger direkte på basen.

Under samtaler kan du f.eks. justere lydstyrken direkte på touchskærmen, hvilket er meget rart at kunne gøre hurtigt, når kunden i den anden ende hvisker eller råber i øret.

Første gang du opsætter headsettet, bliver du guidet i gennem på touchskærmen, og til forskel fra Jabra PRO 9450, kan du deaktivere enten din fastnettelefon eller PC, hvis du kun benytter den ene tilslutningsmulighed.

Opkald fra fastnettelefon* og PC kan besvares enten på skærmen eller direkte på headsettet, hvis du er væk fra din plads. Du kan hurtigt skifte mellem enhederne på touchskærmen, hvis du pludselig modtager opkald fra begge sider.

En god ekstrafunktion er muligheden for nemt at tilslutte et ekstra headset til basen. Det betyder, du kan hente en kollega til samtalen, eller du kan bruge det til oplæring af en ny medarbejder. Sæt et andet Jabra PRO-headset på basen og følg derefter vejledningen på skærmen for at få det tilsluttet. Det er nemmere, end det lyder!

Jabra PRO 9460 findes kun med flex-mikrofon, uanset om du køber mono- eller duo-udgaven.

Køb Jabra PRO 9460 mono her (flex-mikrofon)

Køb Jabra PRO 9460 duo her (flex-mikrofon)

Jabra PRO 9470

Jabra PRO 9470 – den store udgave med Bluetooth


Virker til: PC/Mac – mobil – fastnettelefon

Du får: Headset – Base med touchscreen – indbygget Bluetooth i basen


Jabra PRO 9470 giver dig tilslutning til din mobiltelefon via Bluetooth indbygget i basen. Du kan derfor benytte headsettet til alle, der ringer, uanset om det er via computer, fastnet eller mobil.

Vær opmærksom på at det er basen, der forbinder til telefonen, så den skal ligge på bordet – ikke i lommen! Du kan til gengæld nyde godt af 150 meters rækkevidde i stedet for de standard 10 meter, som en almindelig Bluetooth-forbindelse giver.

På de fleste mobiltelefoner kan du give basen lov til at finde dine kontakter på mobiltelefonen. Så kan du se navnet på den, der ringer, på basen, når du tager telefonen.

Du kan besvare opkald fra bordtelefon*, PC og mobiltelefon enten på skærmen eller direkte på headsettet, hvis du er væk fra din plads. Du kan nemt og hurtigt skifte mellem enhederne på touchskærmen.

Ligesom PRO 9460 har du mulighed for nemt at tilslutte ekstra headset f.eks. for oplæring af en ny medarbejder. Sæt et andet Jabra PRO-headset på basen og følg derefter vejledningen på skærmen for at få det tilsluttet.

Vær opmærksom på, at kun mono-udgaven hedder Jabra PRO 9470. Den kommer med standardmikrofon. Ønsker du i stedet duo-udgaven, skal du kigge efter Jabra PRO 9465, som har flex-mikrofon. Headset kan være forvirrende, vi ved det…

Køb Jabra PRO 9470 mono her (standard-mikrofon)

Køb Jabra PRO 9465 duo her (flex-mikrofon)

Nu er du blevet uddannet i PRO 9400-serien, så godt som vi evner. Velbekomme!


* Læs altid det med småt: For at kunne besvare opkald fra bordtelefon direkte på headsettet kræver det muligvis ekstraudstyr, der understøttes af din bordtelefon. Find ud af, om du har brug for det her© Zinuss.