Plantronics BackBeat PRO 2: Nyt headset i mindre format

Plantronics BackBeat PRO 2 - Unboxing

Der kommer nu to spritnye Plantronics headset til musik på markedet. De er en videreudvikling af BackBeat PRO, som kom frem for efterhånden to år siden. Det lader til, at Plantronics bruger dem til at gå direkte i kødet på de få ting, brugerne ikke syntes om med det gamle headset, men mere om det senere.

De spritnye modeller hedder BackBeat PRO 2 og BackBeat PRO 2 SE og ser enormt spændende ud!

Plantronics BackBeat PRO 2 headset


Hvad får du med i pakken?

Plantronics BackBeat PRO 2 headset
Bærepose (Standard-versionen)
Hardcase rejseetui (SE-versionen)
USB-kabel til opladning af headset
3,5 mm jack til mobil, PC, PlayStation eller Xbox tilslutning

Quick Guide
Sikkerhedsanvisning


 

Hvad kan et BackBeat PRO headset?

De to headset er mest af alt til dig, der ønsker en bedre lyd til din musik og video, når du streamer over mobilen. BackBeat PRO virker allerbedst, når du kobler det til med Bluetooth, men du kan også bruge det med jack-stik. Du har derfor mulighed for også at slutte det til både PC, PlayStation eller Xbox, men det er som et Bluetooth headset, at det fungerer bedst.

I den trådløse tilstand har du nemlig mulighed for at kontrollere musikken og videoen uden at skulle række ud efter din mobil eller tablet. Det fungerer virkelig godt, og den allerbedste feature, som du ikke anede, du havde brug for, er Smart Sensor teknologien, der automatisk pauser musik og streaming, når du tager høretelefonerne af. Det er et kæmpe plus, når katten vil ud, chefen tripper utålmodigt, eller du bestemt syntes, der var noget, der raslede nede i hjørnet.

Det allerbedste ved BackBeat PRO har altid været lyden. Plantronics har virkelig formået at ramme en guldåre inden for balanceret og detaljerig lyd, også selvom du bruger Bluetooth. Stereoen i headsettet fungerer også upåklageligt, så du har en vidunderlig rumfornemmelse, når du fx ser film eller hører musik optaget i stereo.

Det skyldes bland andet, at de har indbygget aptX-teknologien, som kort sagt sørger for både bedre lyd, men også for, at der ikke er nogen målbar forsinkelse. Det betyder, at talen følger munden, når du ser video – med mindre du ser det eftersynkroniseret på tysk. I så fald: Gud hjælpe dig!

Plantronics har også arbejdet på en god aktiv støjreduktion, som du kan slå til og fra. Det er ikke den mest aggressive derude, hvilket selvfølgelig kan være træls, hvis du arbejder i en børnehave. For den lukker lidt mere lyd ind. Men den udsætter dig til gengæld heller ikke for en trykken for hovedet, som mange headset med ANC (Active Noise Cancelling) kan have en tendens til.

Sidst (men ikke mindst) er der en indbygget mikrofon, så du altid kan besvare opkald på mobilen. Lyden er ligeså godt som standardmikrofonen på mobilen, så du mister intet ved at behage din egen komfort ved at tage samtalen med headsettet på i stedet for at lægge det og tage mobilen op til øret. Du kan faktisk (og nu bliver det svedigt!) tage opkaldet ved bare at tage dit headset på. Eneste minus er en smule mere vindblæst, når du gør det udendørs, men mange af os foretrækker dog stadig ikke at ligne nogen, der snakker med sig selv i offentligheden, når folk ringer.

BackBeat PRO 2Plantronics BackBeat PRO 2 SEPlantronics BackBeat PRO 2 Special Edition
Plantronics headsettet ser lækkert ud lige fra indpakningen. Vi har fået fat i et BackBeat PRO 2 SE, som emmer af dejlige features og stilrent design.

 

Hvad er nyt ved BackBeat PRO 2?

Grunden til, at vi er yderst spændte på den nye generation af BackBeat PRO, er, at den første generation var stort og kluntet. Man skulle have et ballonhoved for, at det passede perfekt, og at det så tilforladeligt ud. Nogle ville måske endda gå så langt, at de ville kalde det en straf at skulle bære det ude i offentligheden, men så lang til vi trods alt ikke gå.

Men sådan er det ikke længere med BackBeat PRO 2! Plantronics har arbejdet på højtryk for at reducere headsettet i størrelse, og de har fået imponerende resultater. De to nye modeller er hele 35 % mindre og 15 % lettere end den tidligere generation, og dette kommer uden noget kompromis med hverken kvalitet eller batterilevetid.

Det betyder, at headsettet stadig holder til de lovede 24 timers aktiv brug og kan ligge i standby i op til tre uger, hvilket før i tiden krævede et stort, tungt batteri.

Det nye, mindre design er en klar reaktion på den naturlige skepsis, nogen af jer eventuelt har haft ved det første BackBeat PRO. Headsettet er ikke længere rent fysisk større end de tilsvarende modeller fra Beats, Bose eller Sennheiser, så de kvaler, du muligvis havde ved at bruge headsettet fra den første generation ude i offentligheden, har fået et gevaldigt svar på tiltale.

Plantronics headsetPlantronics BackBeat PRO2Plantronics headset BackBeat PRO 2
Du har både mulighed for at bruge Bluetooth og 3,5 mm jack. Bagpå headsettet finder du også ANC-kontrol, Open Listening, som lader dig høre omgivelserne gennem en åben mikrofon, og mute på mikrofonen, når du taler i mobil. Vores fotograf har også været kreativ med en kop!

 

Hvad er forskellen på de to nye modeller?

BackBeat PRO 2 SE er den helt opgraderede version af de to nye modeller. I standard-versionen får du vel nok en rejsepose, men den yder ikke voldsom beskyttelse til dit headset. SE-versionen bliver til gengæld serveret med et hardcase rejseetui, der er mindst ligeså effektivt som en dørmand i Vejle. Der kommer intet ind og forstyrrer!

Derfor vil vi foreslå dig, som ofte pakker dit headset ned til turen, at du overvejer at investere det ekstra i SE-versionen. Det er alligevel ærgerligt, hvis dit nye BackBeat PRO 2 pludseligt bliver delt i to, fordi der er en, som beslutter sig for at sætte sig på din taske.

Der er desuden en designforskel mellem de to varianter. Standard-versionen er – i vores øjne – sindssygt pæn med et stilet sort design med lidt lækker mørk chokolade i hovedbøjlen (ikke spiselig), mens SE-versionen fremviser et lidt mere futuristisk udseende i et snorlige sølvgråt design.


+ på kontoen
Sindssygt god lyd
Meget mindre end forgængeren
Supernem kontrol på headsettet
Knap så aggressiv støjreduktion, som føles behagelig
Du får 3,5 mm jack til både PC og konsoller

God til film
Lang batterilevetid

- i bogen
Lyden i mikrofonen er ikke fantastisk til udendørs mobilsamtaler
Den knap så aggressive støjreduktion lukker mere lyd ind
Hardcasen er ikke standard, så hvis du kan lide sort, må du lide


Du kan læse mere om BackBeat PRO 2 og købe det her

Vil du opgradere til BackBeat PRO 2 SE? Læs om det og køb det her


Er du på udkig efter et par hovedtelefoner til musik, men har du ikke besluttet dig endnu? Se vores udvalg af musik headset her

Læs mere om Plantronics her© Zinuss.